Imprimir
Comparteix

Coneix l'OCGR

Desembre 2017
DlDmDxDjDvDsDg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Som l’ Orquestra de Cambra de Granollers, una formació musical amb 25 anys de trajectòria i vinculada i arrelada a la ciutat de Granollers des dels seus orígens.

Fruit del desig de crear una formació musical estable, amb personalitat i qualitat, l’ OCGr va néixer de la mà de l’ EMM i Conservatori de Granollers, un dels bressols  del present i futur musical del nostre país, i actualment s’ ha convertit en l’ orquestra resident del Teatre Auditori de la mateixa ciutat, fet que l’ ha ajudat a créixer, madurar i continuar vinculada als projectes del seu entorn i a crear de nous, tant de ciutat com de país:

 

-          Amb una programació estable de caràcter familiar + visites guiades per escolars, per ajudar a crear nous públics que conformin, en un futur, una societat atenta a la cultura en general  i la música en particular.

-          Apropant la música, en la seva vessant més terapèutica, als malalts de l’ Hospital de Granollers (Musicànima).

-          Enriquint la formació musical dels alumnes de l’ EMM i Conservatori de Granollers, a partir d’ un conveni  entre ambdues entitats que potencia la interacció entre elles, a través de diverses accions supervisades pel seu Director Artístic.

-          Recolzant a la formació musical dels futurs musics professionals del nostre país, a través d’ un conveni amb el Conservatori Superior de Música del Liceu.

-          Col·laborant amb altres entitats i agents musicals i culturals del territori per ajudar a desenvolupar tot els potencial artístic i creatiu del país (encàrrec d’ obres, solistes i directors convidats, projectes en comú amb altres entitats...).

 

Som, també, una orquestra que no oblida el rol que, com a formació instrumental estable, li toca desenvolupar dins el panorama musical i cultural del país, oferint una programació  interessant, creativa i de gran nivell.

Amb una plantilla flexible que ens permet abordar estils i repertoris molt diversos, la nostra versatilitat ens ha permès interpretar programes de diferents estils i èpoques:  des de la música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa,  fins a la música del segle XX i XXI.

Al llarg dels seus 25 anys de vida, hem comptat amb la col·laboració musical de diversos directors, concertinos i solistes de renom internacional que han trobat en aquesta orquestra una base sòlida i de qualitat  per treballar diferents repertoris: Antoni Ros MarbáChristophe Coin, Ernest Martínez IzquierdoEdmon Colomer, Andrew Watkinson, Salvador BrotonsBarry SargentManel ValdiviesoCorrado BolsiFarran JamesAlbert GuinovartJordi MasóSantiago JuanMayte MartínLluís Vila CasañasAlvaro Albiach,Sergio Alapont,Robert King, Andrea Marcon, H. Schellenberger, Clàudi Arimany...

L’ OCGr també ha col·laborat en espectacles teatrals, de circ, titelles, musicals, fusions de música rock, electrònica i acústica, òperes, etc...i amb actors i directors del món del teatre com Pep BouMarta CarrascoMarcel GrosJordi BoschPepa Plana Daniel Anglès.

En aquests anys, intèrprets com el pianista Jordi Masó han confiat en l’ OCGr per enregistrar amb la discogràfica NAXOS,  per exemple, tres CD’s amb música de Xavier Montsalvatge i Joaquim Homs.


  • Ajuntament de Granollers
  • Teatre auditori de Granollers
  • Generalitat de Catalunya - Cultura i Comunicació
  • Diputació de Barcelona

Orquestra de Cambra de Granollers / Teatre Auditori de Granollers
C/ Ponent, 44 (08401) Granollers · Tel. 93 840 51 20 ext. 7 · Fax 93 840 51 22

disseny web Interactiu - Disseny web, aplicacions web, posicionament a Banyoles, Girona