Imprimir
Comparteix

Coneix l'OCGR

Desembre 2017
DlDmDxDjDvDsDg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Corrado Bolsi
Director Titular

Neix a Roma, on comença a estudiar violí al Conservatori de Santa Cecília. Continua la seva formació violinística amb P. Vernikov i de música de cambra amb F. Rossi i P. Farulli, membres del Quartetto Italiano.

Arran del seu interès per la interpretació amb instruments originals, viatja a París, on comença a tocar amb l’Ensemble Mosaïques de C. Coin. Més tard desenvolupa una estreta col·laboració amb C. Hogwood, F.Biondi i J. Savall, i ofereix incontables concerts per tot Europa així com realitza nombrosos enregistraments.

Ha correat una intensa activitat concertística com a solista, intèrpret de cambra, concertino o concertino-director, que inclou un ampli repertori  que va des de la música antiga fins a la de compositors contemporanis. Ha actuat a nombroses sales de concerts i festivals d’Europa (Théâtre des Champs Elysées, Musikverein de Viena, Concertgebow d’Amsterdam, Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Festival de Salzburg, Aix en Provence, Spoleto, etc.) del Japó (Bunka Kankan i Suntory Hall de Tokio, Symphony Hall d’Osaka, etc.), d’Austràlia (Melba Hall de Melbourne, Opera House de Sydney) i Estats Units (Carnegie Hall New York).

Es membre del Trio Kandinski, formació amb la que a realitzat gires per  Europa, Japó i Amèrica.

Ha tocat com a solista sota la direcció de R. Alessandrini, J. Cayers, H.Christopher, C. Hogwood, R.King, E. Martínez-Izquierdo, J. Pons, A. Ros-Marbà, H. Schellenberger, G. Van Waas.

Ha estat convidat com a concertino per a orquestres de renom com Beethoven Akademie d’Anvers, Orquesta Ciutat de Granada, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Ràdio de Bèlgica, Orquestra de l’Òpera de Flandes, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de la Radio de Colònia, Orquesta del Teatro de la Maestranza de Sevilla. També ha col·laborat intensament en els darrers anys amb les orquestres  P. Sarasate de Pamplona i la Real Filarmonia de Galícia.

Com a director-concertino ha dirigit les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Simfónica de Navarra, Orquesta Filarmónica de Malaga, Beethoven Akademie d’Anvers,Real Filarmonia de Galicia,Orquesta Simfònica del Valles, Toho Orchestra Tokyo, Orquestra de Menorca, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra de Cambra de Vila-Seca, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment és director artístic de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

En el camp docent, a més a més de donar classes magistrals de violí a Europa, Japó i America Latina, ha estat professor del Conservatori Reial de Bèlgica, i, des del 2002, director del Departament de Cordes del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Corrado Bolsi toca un violí A. Guarnieri de 1650  • Ajuntament de Granollers
  • Teatre auditori de Granollers
  • Generalitat de Catalunya - Cultura i Comunicació
  • Diputació de Barcelona

Orquestra de Cambra de Granollers / Teatre Auditori de Granollers
C/ Ponent, 44 (08401) Granollers · Tel. 93 840 51 20 ext. 7 · Fax 93 840 51 22

disseny web Interactiu - Disseny web, aplicacions web, posicionament a Banyoles, Girona